Nieuws/Lifestyle
1025094
Lifestyle

Polestar doet niet mee aan pk-oorlog

In de autowereld is momenteel een pk-oorlog gaande, maar het Zweedse Polestar Performance doet hier liever niet aan mee. "Het draait niet alleen om meer vermogen, je moet denken aan het totaalpakket", zegt managing director Hans Bååth van Polestar in gesprek met Autovisie.

"Je kunt een auto enorm veel vermogen geven. Op papier doet het dat erg goed, maar je bent fout bezig als elektronische hulpmiddelen de auto en bestuurder moeten beschermen voor al die power. Het gaat niet alleen om vermogen, maar ook om zaken alsde ophanging, de remmen en de banden. Maar nog belangrijker, het chassis. Daar begint en eindigt alles mee", zegt Bååth.

Prestatiepotentieel

Je moet volgens het Zweedse bedrijf kijken naar een 'gebalanceerd totaalpakket'. "Met een auto moet je 365 dagen per jaar uit de voeten kunnen en continu gebruik kunnen maken van het prestatiepotentieel. Dat is graag wat we terug willen zien in een auto. En juist dat is mogelijk met de Polestar-modellen als de S60 en V60. Een auto moet vertrouwen wekken bij de bestuurder. Hetzelfde geldt voor racewagens.”