Nieuws/Lifestyle
1026022636
Lifestyle

Recept: Zo maak je heerlijke Bacalhau à Brás

Bacalhau à Brás is een typisch Portugees gerecht met dungesneden gefrituurde aardappeltjes, bacalhau-snippers, knoflook, peterselie en ei. En dat flans je zo in elkaar!

Nodig: 400 g gekookte bacalhau-snippers (online te koop) en 1 zakje batata palha (online of gebruik minifriet), 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 5 eieren, zwarte olijven,

olijfolie, zwarte peper,

verse peterselie.

Bereiding: Snipper de ui en fruit in een hete pan met een beetje olijfolie totdat de ui is gekaramelliseerd. Doe hier de geperste knoflook bij, laat even meegaren. Klop ondertussen de eitjes los en voeg wat peper en verse peterselie toe.

Voeg de bacalhau aan het knoflook-uimengsel toe en bak de bacalhau lichtjes gaar. Hussel voorzichtig de batata palha door het bacalhau-mengsel en haal de pan van het vuur. Hevel het mengsel over in een mengschaal en giet de geklopte eieren erdoorheen.

Schep het mengsel net zolang door totdat het is gestold.

Garneer het gerecht met zwarte olijven, verse peterselie en zwarte peper.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop