Nieuws/Lifestyle
102658786
Lifestyle

Dagrecept: Maak eens tartaar van appel en Hollandse Nieuwe

Het is weer zover! Vandaag wordt de eerste Hollandse Nieuwe gekeurd en geveild, morgen kunnen we weer overal in het land van haring genieten. Hopelijk zijn ze weer lekker romig, ziltig en vet!

Lekker uit het vuistje of op een zacht wit bolletje, al dan niet vergezeld van wat uitjes en augurk. Maar je kunt er ook tartaar van maken, zoals ze doen in dat mooie boek Noordzeevis uit IJmuiden.

Houd een kwart appel apart. Schil de rest van de appels en snijd ze in piepkleine blokjes. Meng daarna de appel met het bieslook, 1 el citroensap en de gembersiroop.

Dan zijn de haringen aan de beurt. Snijd die ook in kleine blokjes. Zet een uitsteekvorm op een bordje en schep 1/8ste deel van de haring erin. Daarover komt een kwart van het appelmengsel en daarop weer 1/8ste van de haring. Druk het goed aan en trek de vorm omhoog. Zo kun je de drie andere bordjes ook opmaken.

Nu de dressing: roer de rest van het citroensap met de peper, mierikswortel, 2 el water en olijfolie, breng op smaak met zout en sprenkel wat van de dressing over de haringtartaar. Maak het af met flinterdunne appel-partjes en wat veldsla.

Nodig voor 4 porties:

- 4 zoute haringen

(Hollandse Nieuwe)

- 2 Elstar appels

- 1 el bieslook

- 2 el citroensap

- 1/2 el gembersiroop

- ½ el zwarte peper

- 1 el geraspte mierikswortel

- ronde uitsteekvorm van 5-6 cm en 4 cm hoog

- 2-3 el olijfolie

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo