Lifestyle/Culinair
1031005830
Culinair

Dagrecept: Tagliatelle met garnalen, spinazie en room

Een lezer mailde laatst met een verzoek om wat langere recepten bij het zaterdagverhaal, omdat ze heel graag in de keuken staat. Het blijft een uitdaging om dit goed in te schatten, anderen hebben liever snelle en eenvoudige recepten. We zullen het dus meer gaan afwisselen!

Hier is sowieso weinig ruimte voor lang en ingewikkeld. Dit gerecht uit het Caravan Kookboek van Monica Rivron is juist het tegenovergestelde! Kook de pasta gaar in een pan met water en een beetje zout. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak de ui en bleekselderij glazig, maar niet bruin.

Voeg de pesto toe en roer alles in een keer door; schenk dan de wijn erbij. Laat zo’n 5 minuten pruttelen en roer af en toe, tot de saus voor een derde is ingekookt. Voeg nu de spinazie toe en meng om alles met de saus te bedekken. Knip eventueel de spinazie met een schaar in stukken, als je dat makkelijk vindt.

Voeg zodra de spinazie is geslonken, de garnalen (roze of grijze, wat je lekker vindt) en slagroom toe. Breng het geheel op laag vuur al roerend aan de kook. Na enkele minuten pruttelen is de saus klaar. Giet de pasta af, schep in borden en serveer met de saus en geraspte kaas.

Nodig voor 4 personen:

- 200 g spinazie (gewassen)

- 400-600 g tagliatelle

- 1 ui (fijngehakt)

- 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)

- 3 volle tl groene pesto

- 3 dl witte wijn (Riesling)

- 300 g garnalen

- 2 dl slagroom

- olijfolie om te bakken

- Parmezaan (geraspt)