Lifestyle/Culinair
1032538699
Culinair

Deze eetgewoontes worden gezien als grootste afknappers

Zul je net zien: heb je een afspraakje in een restaurant, blijkt je date een ongelooflijk kieskeurige eter te zijn of zomaar ongevraagd met met zijn of haar vork in je eten te prikken. Volgens een recent onderzoek zijn dat een paar van de grootste afknappers.

Althans, dat zegt GoodCook, een Amerikaanse leverancier van keukengerei, dat onder 2000 respondenten onderzoek heeft gedaan naar de eetgewoonten van Amerikanen.

De grootste dealbreaker voor de respondenten? Mensen die te snel eten (38%). Ook in de top 5 van grootste afknappers wat betreft eetgewoonten, allemaal met een percentage van 35%: kieskeurige eters, mensen die gedachteloos hun eten naar binnen werken, liefhebbers van junkfood en ongevraagd eten van het bord prikken.

Guilty pleasures

Hoewel het eten van junkfood wordt gezien als een grote afknapper, geeft bijna de helft van de ondervraagden aan regelmatig junkfood te eten. Pizza (36%), ijs (35%), hamburgers (33%), chips (32%) en gefrituurde kip (32%) zijn de favoriete ongezonde snacks.

Opvallend is ook dat 69% van de ondervraagden zich ongemakkelijk voelt tegenover hun partner wanneer zij hun zogenaamde guilty pleasures eten. Mannen voelen zich er iets vervelender onder dan vrouwen: 74% versus 64%.