Nieuws/Lifestyle
1032574
Lifestyle

Subaru laat WRX hatchback vallen

Liefhebbers van een Subaru WRX Hatchback hoeven niet te wachten op een volgende generatie. Die komt er niet. Tijdens de ontwikkeling van de snelle versie hebben de techneuten zich volledig op de sedan gericht. De reden is eigenlijk wel logisch te noemen.

Subaru verkocht de huidige WRX in twee bodystijlen, een sedan en een hatchback. Maar de vraag naar de sedan was altijd het grootst. Aangezien de technici de handen vol hebben aan de ontwikkeling van diverse nieuwe modellen, heeft het management een keuze moeten maken om enerzijds de werkdruk binnen de perken te houden en anderzijds de ontwikkelingskosten te overzien.

China

Voor Subaru is Amerika de grootste afzetmarkt, gevolgd door Australië. In de VS is de afzet over beide carrosserievarianten gelijk (50:50) verdeeld, maar in Down Under ligt de focus (72:18)  juist op de sedan. En aangezien de WRX nu ook in China op de markt komt, maakt het de keuze voor de vierdeurs logischer. China is een typische sedanmarkt.

Offensief

De nieuwe WRX werd eerder deze maand op de autoshow in Los Angeles voorgesteld en gaat volgend jaar in productie. Dan brengt Subaru ook een nieuwe Legacy, de Levorq en naar verluidt een STI-versie van de BRZ. Ondertussen werkt de Japanse fabrikant aan de opvolgers van onder andere de Impreza en Tribeca.