Nieuws/Lifestyle
1034465
Lifestyle

Lange neus naar werkelijkheid

Filmrecensie| Otto is een Neushoorn

Topper en Hugo doen erg hun best. Met een potlood tekenen ze op het behang een neushoorn: levensgroot en levensecht. Hóe echt blijkt als het kolossale beest zich losmaakt van de muur en vrolijk aan de meubels begin te knabbelen.

Otto is een neushoorn is een kinderfilm naar het gelijknamige boek van Ole Lund Kirkegaard. Niet zo lang geleden werden in ons land al andere verfilmingen van deze Deense kinderboekenschrijver uitgebracht. Ook Orla de Kikkerslikker en Pudding T. kwamen met behulp van computeranimatie tot stand en waren eveneens in zowel 2D als 3D te zien.

Ole Lund Kirkegaard, die zijn carrière als zeeman wegens aanhoudende zeeziekte moest opgeven, begon in de jaren 60 verhalen voor kinderen te schrijven. Hij illustreerde die avonturen zelf en de echo van zijn tekenstijl klinkt door in de digitale animatie. De filmbeelden zijn aanzienlijk geavanceerder, maar hebben ontegenzeggelijk ook iets naïefs. Eigenlijk wringt dat een beetje, maar de jonge doelgroep (vanaf vijf jaar ) zal zich daar niet aan storen.

Kinderen zullen met plezier meegaan in dit kleurrijke avontuur, dat een lange neus maakt naar de werkelijkheid en de fantasie alle ruimte biedt.