Nieuws/Lifestyle
1039673641
Lifestyle

Recept van de dag: pompoensoep met boerenkool

Elisabeth van der Ark heeft “Lekkere recepten voor 2” opgericht. Maar daarvoor al stuurde ze bij iedere oproep een recept.

Ze schrijft: “In het kader van de herfstrecepten heb ik een pompoensoep met boerenkool.

Nodig voor twee personen:

• ½ pompoen

• 2 biologische groentebouillonblokjes zonder gist (!)

• 1 liter water

• 4 stengels boerenkool of anders 250 gram gesneden boerenkool

• 1 eetlepel Ras el Hanout

• 1 potje bruine bonen

• 4 eetlepels pompoenpitten

• 1 eetlepel olie

• 4 kleine eieren of 3 grote

• 50 gram gorgonzola

• vers gemalen peper

Bereiden:

Halveer de pompoen. Verwijder de schil en de pitten. Snijd in stukken. Doe de pompoenstukken in een pan, samen met de bouillonblokjes en het water. Breng aan de kook en laat tien minuten koken.

Plet met een aardappelstamper, het hoeft niet fijn.

Doe de boerenkool in de soep. Voeg de Ras el Hanout toe en breng aan de kook. Laat zeven minuten zachtjes pruttelen.

Giet de bruine bonen af, spoel schoon onder stromend water en doe in de soep. Zet de pan laag en laat de bonen warm worden.

Pof de pompoenpitten in een warme koekenpan. Haal na het poffen uit de pit. Verwarm de olie. Klop de eieren los. Giet in de hete olie en bak een omelet. Leg de gorgonzola in stukjes op het ei.

Vouw het ei dubbel als de bovenkant droog is. Leg op een snijplank en snijd in stukjes.

Schep de soep in twee kommen, garneer met pompoenpitten en het ei. Maal er peper naar smaak over. Lieve groeten van Elisabeth van der Ark.” Met zulke vrienden heb je nooit honger!