Nieuws/Lifestyle
1041332
Lifestyle

Einde productie Volkswagen Golf Plus nadert

Volkswagen zet over een aantal weken een punt achter de productie van de Golf Plus in Wolfsburg. De fabrikant maakt de productielijn dan klaar voor diens opvolger, de Golf Sportsvan.

Wolfsburg

In week 51 (16 tot en met 22 december) rolt de laatste Golf Plus van de band in Wolfsburg. In de fabriek bouwt de Duitse autobouwer momenteel de Golf 7, Golf Plus (generatie 6), Touran en Tiguan. De Nederlandse importeur neemt nog tot en met 8 november bestellingen op van de Golf Plus. Daarna zijn kopers aangewezen op voorraadmodellen.

De productie van de Golf Sportsvan zal na het stoppen van Golf Plus langzaamaan worden opgestart. In week 6 van 2014 moet de band echt gaan rollen. De 150 pk sterke 1.4 TSI-motor zal als eerste krachtbron worden gelepeld in de Golf Sportsvan, in de weken daarna vinden ook andere motoren hun weg in het nieuwe model.

Genève

“We verwachten dat we rond maart, tijdens de Autosalon van Genève dus, de eerste orders kunnen noteren. Op die autobeurs debuteert ook de productieversie. De Golf Sportsvan arriveert in juni bij de dealers”, aldus de Nederlandse woordvoerder.

Van de Golf Plus heeft Volkswagen in Nederland sinds 2005 zo’n 24.000 exemplaren afgeleverd. Dit jaar werden er tot en met september nog 625 kentekens geschroefd op een Golf Plus.