Nieuws/Lifestyle
1041337
Lifestyle

Fisker Karma V8 komt volgend jaar

De Fisker Karma krijgt in 2014 Corvette-spierballen. Het bedrijf VL Automotive doopt de sedan om tot Destino, lepelt een dikke V8 in het vooronder en wil het resultaat verkopen voor ongeveer 150.000 euro.

De plannen werden begin dit jaar al bekendgemaakt, maar nu heeft voormalig GM-topman Bob Lutz tegen Automotive News gezegd dat zijn bedrijf VL Automotive 25 onverkochte Karma's heeft gekocht en een conflict met een Aziatische investeerder heeft bijgelegd.

Infotainment

De ruzie draaide om de toegangscodes van het infotainmentsysteem van de Karma. "Zonder die codes was het voor ons onmogelijk geweest om van de Destino een werkende auto te maken", legde Lutz uit.

Veel testwerk

Hij geeft toe dat het nog behoorlijk wat ontwikkel- en testwerk gaat vergen om van de Destino een auto te maken die 150.000 euro waard is. "Ik wil geen ruwe auto die moeilijk te rijden is, met een slechte versnellingsbak en veel lawaai aan boord", aldus Lutz. "De 'sound and feel' moeten precies goed zijn."

Corvette V8

De Destino wordt leverbaar met de 6,2 liter V8 uit de Corvette met 450 pk, of de 6,2 liter supercharged V8 uit de Corvette ZR1 met 638 pk.

Ombouw

Bovendien wil VL Automotive eigenaren van een Fisker Karma de mogelijkheid geven hun auto om te laten bouwen naar een Destino, mits het exemplaar nog in goede staat is.