Nieuws/Lifestyle
1043276742
Lifestyle

Dagrecept: Kip-ketjap in een handomdraai

Een van de gerechten die ik thuis vroeger vaak kreeg is gestoofde kip in ketjapsaus; een klein beetje pikant maar ook wat zoetig. Heerlijk met witte of gebakken rijst. En bovendien niet zo moeilijk om te maken.

Marineer de kip een half uurtje in 2 eetlepels zoute sojasaus. Als je kip met bot gebruikt, bak je dit eerst in een beetje olie en margarine op hoog vuur rondom aan, haal dit vervolgens eruit en fruit dan de uien en knoflook.

Na het fruiten van de uien en knoflook kan de kip (terug) in de pan, voeg de stukjes gember, rode peper of een paar theelepels sambal brandal, 1 el zoute en 2 el zoete sojasaus toe.

Roer goed door en laat dit 20 tot 30 minuten met het deksel op de pan lekker sudderen.

Proef halverwege even om te kijken of je er nog wat zoete of zoute ketjap bij moet.

Zout heb je sowieso niet nodig. Doe tegen het einde de gehakte bleekselderij erbij. Serveer de kip met (gebakken) rijst en broccoliroosjes.

Nodig voor vier personen:

- 500 g kipdij (met of zonder

bot, in blokjes)

- 1 cm gember (geraspt of in

stukjes)

- 2 tenen knoflook (gehakt)

- 1 middelgrote ui

(gesnipperd)

- 3 el zoute ketjap

- 2 el zoete ketjap

- zonnebloemolie/margarine

- stukje rode peper of

sambal brandal

- 1-2 takjes bladselderij