Nieuws/Lifestyle
1044537
Lifestyle

'ID&T's'- Duncan Stutterheim: ‘Mary Go Wild’ mooiste boek ooit  

Duncan Stutterheim, oprichter van eventorganisatie ID&T, noemt het gister gepresenteerde boek over dance ‘Mary Go Wild’ het mooiste ooit. Dit zei hij gisteravond in zijn speech tijdens de officiële boekpresentatie in de Melkweg Amsterdam.

ID&T is het brein achter feesten en festivals als Sensation en Mysteryland. Stutterheim kreeg het boek overhandigd door vormgeefster Britta Möller. Zij roemde hem om het groot maken en het over de wereld verspreiden van dance.

Hoewel de officiële overhandiging van het boek dus gisteren was tijdens Amsterdam Dance Event, bleek uit de speech van de ondernemer dat ‘Mary Go Wild’ al op zijn nachtkastje ligt. Stutterheim: ,,Ik heb het nu voor de helft gelezen en het is niet alleen het mooiste boek binnen de dance wereld, maar het mooiste boek dat ik ooit heb gezien. Het is gemaakt door de dragers van de dance scene en die passie lees en voel je", meldt Club Judge.

‘Mary Go Wild’ is gemaakt ter ere van 25 jaar dance in Nederland en het project werd geleid door journalisten en dance liefhebbers Arne van Terphoven Gert van Veen. Het is vernoemd naar het gelijknamige bekende house-nummer geproduceerd door Grooveyard.

Het boek telt 600 pagina's is een co-productie van prominente auteurs en fotografen, waarin de geschiedenis van de Nederlandse dance beschreven wordt in tekst en beeld.

Aan bod komt de ontstaansgeschiedenis van festivals als Awakenings, Defqon en Dance Valley, maar ook recente geschiedenis als de overname van ID&T en nieuwere muziekstijlen als dubstep.