Nieuws/Lifestyle
1044631
Lifestyle

In de toekomst is je kofferklep een accu

Bodypanelen vervangen door accu's, een nieuwe uitvinding die we best wel eens vaak zouden kunnen gaan zien in de toekomst.

Lichter

Hoe het werkt? Panelen van een auto worden vervangen door een paneel met exact dezelfde afmetingen, alleen met accu's erin verwerkt. Maar, bijvoorbeeld een kofferklep te vervangen door een waar ook een accu in verwerkt zit maakt de auto natuurlijk zwaarder. Dat zou je denken, maar er is een nieuwe techniek uitgevonden waar gebruik wordt gemaakt van - jawel - carbon fiber, om het lichter te maken. De accu's en condensatoren worden in het carbon verwerkt en zo bestaat eigenlijk een ideale accu. Niet meer een die veel plaats inneemt, maar een die gewoon in de panelen zit die de auto toch al heeft.

Hybride en elektrisch

Het project, waar Volvo als enige autofabrikant aan deelnam, heeft 3,5 jaar geduurd en bestond uit negen deelnemende partijen. In het project gingen ze op zoek naar een oplossing voor problemen die veel hybride- en elektrische auto's hebben: een hoog gewicht en minder bagageruimte, omdat de accu's ook een plek moeten hebben.

130 km

Door de motorkap, het dak en de deuren te vervangen door de nieuwe accu's is volgens Volvo een elektrische range van 130 km mogelijk. Naarmate accu's beter worden, moet ook de range beter worden.