Lifestyle/Culinair
1044691681
Culinair

Genieten van een sterrenlunch op het terras? Bij dit restaurant in Amstelveen kan het!

Aan de Poel** in Amstelveen is een van de weinige toprestaurants die vanaf woensdag een sterrenlunch wil gaan serveren op het terras. Volgens patron-chef Stefan van Sprang is daar grote behoefte aan en daarom wil hij geen ‘nee’ verkopen.

De meeste van zijn collega’s houden hun terrassen dicht tot de restaurants ook binnen open mogen. Zij vinden het risico op slecht weer in mei te groot en dan is er geen uitwijkmogelijkheid naar binnen. Bovendien zullen bij slecht weer veel verse producten moeten worden weggegooid en dat kunnen restaurants momenteel niet erbij hebben.

Chef van Sprang geeft toe dat er risico’s zijn aan de opening van alleen het terras. “Ik wil dan ook niet meer dan dertig gasten. Die kunnen schuilen onder de parasols mocht er een drupje vallen. Bij langdurig slecht weer zal ik ze moeten afbellen, maar ik hoop dat daarvoor begrip is.”

Toen Aan de Poel meteen na de laatste persconferentie van premier Rutte de mogelijkheid tot online-reserveren voor lunch op het terras opende, liep het storm op hun site. “We zijn de komende weken al helemaal volgeboekt. Volgens mij blijven de meeste mensen de hele middag hangen. Naast het driegangen lunchmenu, serveren we daarom ook een uitgebreid menu van zes gangen.”