Nieuws/Lifestyle
1045172
Lifestyle

Coureur Sean Edwards komt om bij crash

De Britse coureur Sean Edwards is in Australië bij een crash met een Porsche 996 omgekomen. Hij won vorig jaar en dit jaar nog de 24 uur van Dubai samen met de Nederlander Jeroen Bleekemolen.

Edwards zat niet zelf achter het stuur bij het ongeluk dat gebeurde tijdens een privé-testsessie op de Queensland Raceway. De auto vloog hard in de bandenstapel, waarbij Edwards direct zou zijn overleden. Hij is 26 jaar geworden.

Bestuurder

Na de klap vloog de Porsche nog in brand. Het duurde drie uur voordat de hulpdiensten de 20-jarige bestuurder uit het wrak wisten te bevrijden. Hij is overgevlogen naar het ziekenhuis en verkeerd nog in levensgevaar, zo meldt de Guardian.

Winnaar

Sean won in 2006 het FIA GT3 European Championship. Samen met Khaled Al Qubaisi en Jeroen Bleekemolen won hij in 2012 en 2013 de 24 uur van Dubai in een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 en won in die auto dit jaar ook de 24 uur van de Nürburgring. Hij staat momenteel eerste in de Porsche Supercup, al is dat seizoen nog gaande.

Rush

De 26-jarige Edwards was de zoon van F1-coureur Guy Edwards. Een van de mannen die nog geholpen heeft om Niki Lauda uit zijn brandende wrak te helpen in 1976. Sean heeft nog geholpen bij de opnames van de film Rush die daarover is gemaakt. Hierbij speelt hij in sommige scenes zijn vader.