Nieuws/Lifestyle
1045211
Lifestyle

Aston Martin voorlopig niet aan hybride

Dr Ulrich Bez, baas van Aston Martin, heeft nog maar eens aangegeven dat het Britse sportwagenmerk voorlopig niet aan de hybride aandrijvingen gaat. Het gewicht van de batterij verpest volgens hem de puurheid van de auto.

"We zullen volgend jaar geen hybride hebben en het jaar daarna ook niet", verklaarde hij tegenover het Australische Drive. "Er zijn twee redenen om voor hybride te kiezen: Om iemand te passeren zoals in de Formule 1, maar dat is niet van toepassing op de weg. En de andere reden is een beter verbruik. Maar het is heel simpel, als je een klein beetje langzamer rijdt, ben je veel zuiniger uit."

Winst

Volgens Bez is er nog veel winst te halen in aerodynamica, gewichtsreductie en efficiëntie van brandstofmotoren voordat er op hybride wordt overgestapt.

V12

Wees niet bang dat Aston Martin de V12 in de ban gaat doen, want Bez benadrukt dat deze motor erg belangrijk is voor het merk. "Deze zal er over vijf of tien jaar nog steeds zijn. Maar dat wil niet zeggen dat hij nog steeds zes liter groot zal zijn. Het kan ook vijf liter of kleiner zijn. Het vermogen en het verbruik zal in ieder geval verbeteren."