Nieuws/Lifestyle
1045794
Lifestyle

Peugeot bereidt kapitaalinjectie voor

PSA Peugeot Citroen bereidt een kapitaalinjectie voor van 3 miljard euro, waarbij de Chinese partner Dongfeng en de Franse staat een gelijk aandeel in de autofabrikant nemen. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.

Een Franse delegatie van bestuurders, ambtenaren en bankiers is naar China om te praten over een deal die binnen enkele weken kan worden getekend, aldus de drie bronnen.

Volgens de ontwerp-overeenkomst, die Peugeot dit jaar hoopt af te sluiten, dragen het Chinese staatsbedrijf Dongfeng Motor en de Franse overheid ieder 1,5 miljard euro bij en verkrijgen daarmee een belang van 20 tot 30 procent in de autofabrikant.

Controle

De Peugeot-familie zou daarmee de controle over het bedrijf verliezen, nu de kapitaalinjectie haar belang van 25,4 procent en 38,1 procent in het stemrecht zou verwateren.

De kapitaalinjectie zou gepaard gaan met een uitbreiding van DPCA, het samenwerkingsverband van Peugeot-Dongfeng in China. Peugeot is een van de zwaarst getroffen autoproducenten in Europa door de economische crisis. Het bedrijf zoekt meer samenwerking met Dongfeng om auto's en technologie in andere markten te kunnen afzetten.