Nieuws/Lifestyle
1045795
Lifestyle

Japanse carrière Infiniti nabij

Nissan wil er nog niets over kwijt, maar volgens de krant Nikkei brengt Nissan zijn luxe submerk Infiniti al deze winter op de Japanse markt.

Infiniti zal starten met de Q50. Voor het Nissan-programma betekent de komst van de Q50 het einde van de Skyline-range, aangezien de voorganger van de Q50 buiten het thuisland als Infiniti G werd geleverd. De Q50 lost per direct de G-serie af. Het gaat in eerste instantie alleen om de sedan-variant. De Coupé en Cabriolet volgen in een later stadium.

Skyline

Volgens het vakblad Automotive News zal Nissan de Infiniti-modellen via en geselecteerd aantal eigen dealers gaan verkopen in plaats van een specifiek Infiniti-dealernetwerk op te zetten. Ook in de toekomst verschijnen er in Japan geen zelfstandige Infiniti-dealerbedrijven, zo schrijft Nikkei. De Q50 is het eerste model. Over verdere uitbreiding is nog niets bekend. De fabrikant laat dat afhangen van de verkoopresultaten van de nieuwe sedan.

Jaren tachtig

Infiniti, dat eind jaren tachtig werd opgericht en nooit eerder in Japan werd geleverd, wordt in het thuisland gepositioneerd als alternatief voor Mercedes, BMW en Audi, die een belangrijk deel van het premiumsegment in handen hebben.