Nieuws/Lifestyle
1045820
Lifestyle

Vernieuwde Volkswagen Polo is er klaar voor

Volkswagen overweegt om de vernieuwde Polo mee te nemen naar de 2013-editie van de Tokyo Motor Show, die eind november plaats heeft.

De definitieve beslissing moet nog worden genomen, zo hoort Autovisie vanuit de Volkswagen-gelederen. Mocht de autobouwer besluiten om de Polo niet in Japan, waar het model relatief populair is, te presenteren, dan is de Autosalon van Brussel een goede kandidaat voor het merk om de opgefriste hatchback voor het eerste aan het publiek te tonen. De Belgische beurs heeft in januari plaats en de opgedirkte Polo wordt pas in april leverbaar.

Cosmetisch, technisch

Bij de vernieuwde Polo draait het niet zozeer om de cosmetische aanpassingen, meer om de technische veranderingen. Het front wordt in lijn gebracht met de Golf, wat is terug te zien in de bumperpartij en de lichtunits. Binnenin zorgen andere knoppen en afwerkingsmaterialen voor een verbeterd kwaliteitsniveau. Met het infotainmentsysteem inclusief aanraakscherm volgt de Polo eveneens zijn grote broer.

Driecilinders

Op motorisch vlak wijzigt er relatief voor. De huidige driecilinder benzinemotoren maken plaats voor de driepitters uit de Up. De basismotorisering behoudt zijn vermogen van 60 pk, de tweede motorkeuze gaat van 70 naar 75 pk. Tegelijkertijd vervangt Volkswagen de 1.2 TSI door een exemplaar met 20 pk extra, nu 110 pk. Ook in GTI-trim boekt de Polo winst. De 1.4 TSI-motor zoals we die in de Audi A1 kennen, debuteert in de GTI, zo vernemen we. Op dieselvlak maken de 1.2 en 1.6 plaats voor een nieuwe 1.4 TDI-krachtbron.

Debuut

Volkswagen zal de eerste informatie van de vernieuwde Polo kort voor zijn publieksdebuut vrijgegeven. De vraag is wanneer dat dus is.