Nieuws/Lifestyle
1046115
Lifestyle

Caterham wil meer modellen met Renault

De samenwerking tussen Caterham en Renault smaakt naar meer. Beide partijen gaan mogelijk met meer projecten samenwerken. Caterham heeft namelijk plannen om wereldwijd een grote speler te worden. Om dat te bereiken blijft het niet alleen bij sportwagens, maar wordt er volgens Caterham-topman Tony Fernandes ook gewerkt aan een crossover en compacte stadsauto.

Longen

“We hebben misschien nog een kleine stem, maar we zijn op weg om een degelijke set longen te ontwikkelen. Caterham zal zichzelf laten zien als een progressief, open en ondernemingsgezinde autobouwer. In de nabije toekomst zal de naam van Caterham ook terug te vinden zijn op een crossover en een compacte stadsauto”, zegt Fernandes. Volgens Caterham-woordvoerder Andy Bothwell komen de auto’s binnen drie jaar op de markt. Niet alleen in Zuidoost-Azië en in de VS maar ook in Europa. De ontwikkeling van deze modellen wordt geleid door de autodivisie en de technologische tak Caterham Technology & Innovation.

Productie

Het Britse automerk laat aan Autovisie weten dat het op dit moment niet over de productiecapaciteit beschikt om de auto’s zelf te bouwen. Het merk bekijkt daarom de mogelijkheid om naar een soortgelijke oplossing te zoeken zoals gevonden is met de sportwagen die in samenwerking met Alpine wordt ontwikkeld. Die auto komt naar verluidt in 2015 op de markt onder zowel de Alpine- als Caterham-merknaam. Het design van de auto’s verschilt van elkaar en Caterham bouwt de auto op uit 70 procent Alpine-onderdelen, de rest komt van de Britten zelf. De productie vindt plaats in het Franse Dieppe. “Caterham bekijkt ook of het een nieuwe productiefaciliteit kan bouwen in het Britse Hingham waar Caterham Technology is gevestigd”, zegt Bothwell.

AeroSeven

Het automerk wil naast deze modellen ook vooral zijn ‘sportieve hartslag’ blijven laten horen met betaalbare sportwagens zoals de Seven. Een voorbode van een nieuw model werd al gegeven tijdens de GP van Singapore eind september waar Caterham de AeroSeven Concept presenteerde. Een productieversie van dit model verschijnt in de herfst van volgend jaar al in de showrooms.