Nieuws/Lifestyle
1049009
Lifestyle

Nieuwe pechhulp van Blij dat ik Rij

De AWNB en Routemobiel krijgen er een concurrent bij. Organisatie Blij dat ik Rij start namelijk ook een pechhulp. De hulpdienst mikt op mensen die denken dat ze in een haast pechvrije auto rijden, maar toch nog zekerheid willen hebben in het geval er wel iets aan de hand is.

Kosten

Het verschil met de ANWB en Routemobiel is dat je bij Blij dat ik Rij geen maandelijkse abonnementskosten hebt, maar alleen betaalt voor een pechgeval. “Mensen kunnen gratis lid worden en krijgen dan een lidpas waar een telefoonnummer op staat van de alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is. Vervolgens komt er iemand van de aangesloten 450 auto- en pechhulpbedrijven naar je toe. Bel je overdag, dan kost je dat 99,50 euro, in de avond 139,50 euro”, aldus initiatiefnemer Benno Nekeman. De genoemde bedragen zijn exclusief kosten voor onderdelen.

Niet wakker

“We liggen bij de ANWB niet wakker van nieuwe initiatieven. De consument mag bepalen of die erin stapt of niet. Wij blijven doorgaan met het helpen van onze leden”, aldus Ad Vonk van de ANWB.