Nieuws/Lifestyle
105199746
Lifestyle

Dagrecept: Even wat anders met deze noedelsalade met rode bietjes en mango

Het ene moment ben je in Helsinki, een dag later sta je in de Flevolandse klei. Saai wordt dit vak nooit! Ik was gisteren bij boer Piet om te zien hoe hij biologische rode bietjes kweekt. Dat betekent veel aandacht voor de gewassen én de bodem. Vandaag daarom een recept met lekkere rode bietjes.

Schrik niet van het boodschappenlijstje, het recept is super makkelijk. Doe alle ingrediënten voor de saus (dus t/m de honing) in een pot met deksel of shaker. Laat de jalapeños weg als het je te pittig lijkt. Schud goed en leg in de koelkast.

Kook de noedels gaar, giet af, houd ze onder de koude kraan en doe in een grote kom. Voeg de mango en wortel toe en leg apart. Neem een flinke pan, bak in 1 el olie de portobello-schijfjes lichtbruin en doe ze in de kom met noedels. Bak de boerenkool knapperig, ook dit mag in de kom. Meng alles goed. Giet voor het serveren de sesamdressing erover. Leg de rode bieten er bovenop en garneer met koriander.

Nodig voor 4 personen:

- 2 el sesamzaadjes

- 25 g bosui (ringen)

- 2 tenen knoflook (gehakt)

- 2 jalapeño-pepers (plakjes)

- 2 tl chili-vlokken

- 1 limoen (schijfjes/sap)

- 2 el rijstazijn, 2 el sojasaus

- 2 tl geroosterde sesamolie

- 60 ml olijfolie, 2 el honing

- 1 pak boekweitnoedels

- 500 g gekookte bietjes

(in vieren)

- 1 mango (dungesneden)

- 4 wortels (geschaafd)

- 4-6 portobello’s (plakjes)

- 1 bos boerenkool

(fijngesneden)

- 1 bosje koriander, 1 el olie