Nieuws/Lifestyle
1055903
Lifestyle

Doe Maar niet bij eigen première

De film 'Dit is alles', over de opkomst en ondergang van Doe Maar, ging zaterdagavond in premiere op het Nederlands Filmfestival. Hoofdrolspelers Henny Vrienten en Ernst Jansz, die niet graag in de spotlights staan, waren niet aanwezig op het premièrefeestje.

Voorafgaande aan de filmvertoning was er sprake van dat de bandleden vermomd op de rode loper zouden verschijnen. "We hebben sowieso kaartjes voor ze klaarliggen", bevestigde een woordvoerster van het filmfestival voorafgaande aan de première op de vraag of de heren aanwezig zouden zijn. ”Ze zijn enorm enthousiast over de film. Ze hebben alleen geen zin meer in alle publiciteit. Als ze aanwezig zijn, doen ze dat incognito."

Waarom de drie hoofdrolspelers er daadwerkelijk voor gekozen hebben om niet aanwezig te zijn is niet bekend. Doe Maar-'gastlid' Joost Belinfante en ex-drummer Carel Copier, waren wel naar Utrecht gekomen.

Het duurde 28 jaar voordat het viertal toestemming gaf om een documentaire te maken over hun hoogte- en dieptepunten. Ernst Jansz, Henny Vrienten en Jan Hendriks praten in de film onder leiding van Patrick Lodiers openhartig over hun leven, werk en carrière. Onder meer de beginjaren, de onderlinge verhoudingen, de hysterie en het afscheid komen aan bod.