Nieuws/Lifestyle
1058778
Lifestyle

Verkeerd verbonden

Paranoia

Adam Cassidy, expert in mobiele communicatie en social media, is een knul met ambitie. Dat maakt hem in Paranoia de speelbal van twee zakentycoons die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Na een misstap dwingt Nicolas Wyatt (Gary Oldman) zijn jonge werknemer (Liam Hemsworth) tot spionage bij zijn gehate concurrent Jack Goddard (Harrison Ford). Die is ook niet gek.

Zo ontrolt zich een thriller die om verschillende redenen maar niet spannend wil worden. Terwijl de verfilming van Joseph Finders gelijknamige boek op essentiële momenten ongeloofwaardig is, kampt Paranoia tegelijkertijd met voorspelbaarheid.

Vooral de dialogen („Ik maak je kapot!”) zijn uitgekauwd en krachteloos. Oldman en Ford proberen er nog wat van te maken, maar slagen daar maar ten dele in.

En dan nog blijkt Liam Hemsworth met zijn beperkte acteerbereik geen partij voor deze veteranen. Regisseur Robert Luketic – ooit beter op dreef in Legally Blonde – verbindt nu een gelikte buitenkant met een groot gebrek aan inhoud. Resultaat: een film als een hippe, maar volstrekt onbruikbare smartphone.