Lifestyle/Reizen
1059340518
Reizen

Deze cruise doorkruist 25 landen in vijf maanden

Veel cruiseliefhebbers zijn het erover eens: eenmaal op een cruise geweest, wil je nooit meer anders. Voor hen kan een cruisevakantie niet lang genoeg duren. Zij kunnen nu hun hart ophalen, want Regent Seven Seas Cruises heeft een nieuwe cruise rond de wereld aangekondigd. Het schip vaart door 25 landen in 150 nachten.

De cruisemaatschappij biedt de wereldcruise vanaf begin 2025 aan. De cruise rond de wereld doet er zo’n vijf maanden over. De eerste vaartocht op 5 januari vertrekt vanaf Miami en eindigt 6 juni in San Francisco.

Het schip vaart door het Caribisch gebied en langs de oostkust van Zuid-Amerika op weg naar Antarctica . Daarna vaart het terug langs de westkust van Zuid-Amerika en door de Stille Oceaan om onder meer Paaseiland en Frans-Polynesië te bezoeken. Vervolgens volgen Nieuw-Zeeland. Australië en Azië. Ten slotte zal het schip de Stille Oceaan weer oversteken in de richting van Alaska en zo naar de eindbestemming.

Het is de langste cruise ooit die de cruisemaatschappij ooit heeft aangeboden.

Luxe

Gasten vertoeven aan boord van de Seven Seas Mariner, een super-de-luxe schip dat plaats biedt aan 649 passagiers.. Elke hut heeft een balkon en een marmeren (!) badkamer.

De cruisegangers kunnen onbeperkt eten en drinken (zelfs alcohol) en gratis meedoen aan de excursies aan wal. Ook fijn: de eersteklas vliegtickets van en naar Miami en San Francisco zijn ook inbegrepen. Luxe!

Voor wie 150 dagen op een schip niet lang genoeg is, kan de cruisevakantie met 18 nachten verlengen. Het schip vaart namelijk dan weer verder van San Francisco naar Miami via het Panamakanaal.

Wat kost dat dan? Deze cruisevakantie is uiteraard niet goedkoop. Voor bijna 87.00 dollar (omgerekend ruim 81.000 euro) ’mag’ je mee.

Nóg langer

Overigens is deze cruise niet de langste ter wereld. Cruisebedrijf Royal Caribbean International biedt volgens jaar een reis van maar liefst 274 dagen over 65 landen op 7 continenten. Het tripje kost iets meer dan 50.000 euro.