Nieuws/Lifestyle
1059830
Lifestyle

Plankgas afl. 1: Leven zonder auto? Dat nooit!

AFLEVERING 1 - Internetserie Plankgas! vertelt het verhaal over een van de schoonste brandstoffen van dit moment: groengas. Een verhaal over klimaatneutrale koeienscheten, de kracht van rottend afval, een Porsche die op poep rijdt, de Hummer die minder wegenbelasting kost dan een groene Zafira, een machtige elektrische lobby en een overheid die er volgens Marie-Claire een potje van maakt.

Marie-Claire van den Berg is journalist en publiceert over duurzame thema's. Iedere zaterdag schrijft ze in Weekeinde van De Telegraaf over milieubewust leven. Ook schreef ze er een boek over: Groen Doen. In dat boek doet ze o.a. haar oude Volvo V40 de deur uit omdat hij teveel CO2 uitstoot en niet zuinig rijdt. Maar leven zonder auto? Dat gaat te ver.

In de serie Plankgas die ze daarover maakte koopt ze een auto die rijdt op groengas, een brandstof gemaakt van koeienstront, rioolslib, gft-afval en andere rottigheid. Groengas is goedkoop en net zo schoon als elektrisch rijden. Tenminste, dat zeggen de onderzoeken. In de 14-delige serie Plankgas zoekt Marie-Claire uit hoe het werkelijk zit.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo