Nieuws/Lifestyle
1061363
Lifestyle

Ook diesel voor Maserati Quattroporte

We wisten al dat de kleinere Ghibli de beschikking krijgt over dieselkracht, maar nu heeft Maserati bevestigd dat ook de Quattroporte een dieselvariant erbij krijgt.

Deze Quattroporte Diesel krijgt dezelfde motor als de Ghibli Diesel. Dat betekent een 275 pk en 600 Nm sterke 3.0 liter. Met deze motor trekt de vierdeurs in 6,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h. De auto verbruikt 6,2 liter per 100 kilometer.

Tweederde

Diesel gaat erg belangrijk worden voor het Italiaanse merk. Maserati-baas Harald Wester laat weten dat in de toekomst tweederde van alle Ghibli's en Quattroportes met een diesel zullen worden verkocht. "We laten het ook niet bij deze motor. Er zullen meer dieselvarianten verschijnen."

De krachtbron betrekt Maserati van VM Motori, een specialist op dieselgebied. "Ons doel is dat een diesel aan de verwachtingen van een Maserati-koper voldoet", verklaarde een techneut eerder al tegenover Autovisie.

Levante

Na de Ghibli en de Quattroporte zal ook de Levante SUV een versie met een zelfontbrander krijgen. De Levante zal in Turijn gebouwd worden en de eerste exemplaren moeten eind 2014 van de band lopen.