Nieuws/Lifestyle
1061749399
Lifestyle

Recept van de dag: oester openmaken

Vandaag is het Wereldkampioenschap Oesters-openen in Rottterdam tijdens Gastvrij Rotterdam. Ja, en ik zit dus in de jury. Omdat ik die gekke Barend Havenaar ken die het organiseert. En omdat ik gek op oesters ben.

En jullie mogen oefenen. Met dit geweldige recept. Bloem en bakpoeder, zout en wat cayennepeper door een zeef in een grote kom schudden. Kuiltje in het midden, giet daar melk in, room, het ei een extra eidooier, en het Palmbier. Kloppen met een garde. Flink!

Nodig voor vier vrolijke genieters:

• 12 oesters, opengemaakt, vocht bewaard en oestervlees gehakt

• 225 gr bloem

• 1 theel bakpoeder

• ¼ theel zout

• beetje cayennepeper

• 250 ml melk

• 125 ml room

• 1 ei

• 1 eidooier extra

• 2 flinke eetl Palmbier

• boter en olie

• 1 potje crème fraîche

• bieslook, fijngesneden

Bereiden:

Doe de gehakte oesters met hun vocht bij het beslag. Dit keer meng je voorzichtig.

Nu laat je wat boter en olie samen heet worden, en je schept er steeds een lepel van het beslag in. Twee of drie tegelijk. Laat bruin worden, draai om en klaar. Serveer met crème fraîche met bieslook. Gaaf. Barend, nu weet je wat je moet doen met de oesters die in het vuur dan de strijd beschadigd zijn. Zet het beslag maar vast klaar.