Nieuws/Lifestyle
1062170
Lifestyle

Nieuwe Nissan X-Trail is er klaar voor

In de coulissen van de IAA-autoshow in Frankfurt, die van 12 tot en met 22 september duurt, staat de volgende generatie X-Trail te trappelen om zich aan het grote publiek te laten zien. Nissan brengt de nieuwe SUV volgend jaar op de Nederlandse markt.

De nieuwe X-Trail wordt volgende week dinsdag al aan de pers getoond. De SUV is compleet nieuw en doet in niets aan zijn gelijknamige voorganger denken. Nissan heeft het model ontwikkeld op basis van de zogeheten  Common Module Family (CMF), waarbij componenten in samenwerking met Renault zijn ontwikkeld om de kosten te drukken. Van dezelfde technologie maken ook de Qashqai en Amerikaanse Rogue gebruik, terwijl Renault de bouwstenen voor onder andere de Laguna en Espace-opvolger gaat gebruiken. De X-Trail komt er met twee- en vierwielaandrijving.

Hi-Cross

De nieuwe X-Trail werd vorig jaar al als conceptmodel op de autoshow in Genève getoond. Hoewel de fabrikant destijds ontkende dat het studiemodel een voorbode van de volgende generatie X-Trail was, wordt dat nu wel door de autobouwer bevestigd.

Meer details geeft Nissan volgende week vrij.