Nieuws/Lifestyle
1062851
Lifestyle

Eerste Fords EcoSport alleen online te bestellen

De Ford EcoSport komt pas begin volgend jaar op de Nederlandse markt, maar is nu al via een website te bestellen.

Als je online een order plaatst voor de compacte crossover krijg je overigens wel een speciale Limited Edition waarvan de oplage in Europa is beperkt op 500 stuks. Slechts 10 daarvan zijn bedoeld voor de Nederlandse markt.

Uitrusting

Ford rust de EcoSport Limited Edition uit met een 125 pk sterke 1.0 EcoBoost-driecilinder. Tot de standaarduitrusting behoren Sync AppLink (via spraak smartphone-apps bedienen), automatische airco, keyless entry, cruise controle, regensensor, parkeersensoren achter, een gekoeld dashboardkastje, automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch bedienbare portierramen voor en achter, centrale portiervergrendeling, een audiosysteem met USB/Aux-aansluiting en 17 inch lichtmetaal. De koper heeft keuze uit de carrosseriekleuren Mars Red, Panther Black en Diamond White.

Hoeveel dat allemaal kost? Ford vraagt 24.495 euro voor de ‘online’ EcoSport. Reserveren kan via deze website. De prijs van de reguliere versie wordt op later termijn bekendgemaakt. De eerste Nederlandse leveringen staan gepland voor maart 2014. O ja, je moet de auto bij de dealer ophalen. Hij verschijnt niet automatisch in je mailbox.