Nieuws/Lifestyle
1067363
Lifestyle

Ryan Marciano: Sunnery is de plus, ik de min

Wereldwijd zijn ze een hit, maar Sunnery James en Ryan Marciano vergeten als nuchtere Hollandse dj’s niet waar het ooit begon. Aanstaande zondag draaien ze in beachclub Bloomingdale in Bloemendaal aan Zee, waar ze vroeger dansten op housemuziek van hun helden. En ook met Amsterdam Dance Event (ADE) in oktober hebben de heren grootse plannen. Ryan Marciano: ,,We nemen de RAI over.”

Het dj-duo is in betrekkelijk korte tijd groot geworden in de dance music scene. De Amsterdammers vonden elkaar op muzikaal vlak in 2008, maar kennen elkaar al langer. Ze houden van Ajax, zeggen “nee” tegen drugs en geven elkaar liefde, hoewel Marciano niet zo aanhalig is: ,,Sunnery omhelst me of raakt me wel eens aan, maar ik ben daar helemaal niet van.”

Het succes van de mannen zit ‘m volgens Ryan Marciano in het feit dat ze totaal verschillend zijn: ,,Sunnery is recht door zee en is echt het haantje. Hij doet het liefst alles zelf. Ik ben de sarcastische. Ook geef ik hem regelmatig gelijk, om van een discussie af te zijn. Verder zijn we yin en yang. Hij is de plus, ik de min.”

Ruim over de helft van 2013 hebben de mannen veel memorabele optredens achter de kiezen, maar toch is dat van juli in de AmsterdamArena het eerste dat Marciano te binnen schiet: ,,Wij waren één van de headliners tijdens de aftrap van Sensation “Into The Wild”; de nieuwe Sensation-editie die nu de wereld rond gaat. Mijn moeder die in Suriname woont was erbij. Ze sloeg de afterparty niet over, dus ik heb het feesten niet van een vreemde.”

Uitgaan begon voor het duo bij beachclub Bloomingdale, waar ook hun carrières startten. ,,Sunnery en ik kwamen daar voor onze voorbeelden dj Roog en Erick Morillo”, vertelt Marciano. ,,Nu hebben we er eigen avonden, toch gek.”

Tijdens ADE hosten de muziekbroeders de tweede mainstage van Amsterdam Music Festival in de RAI: ,,Momenteel hebben we een vaste avond in club BOOOM! op Ibiza: Sexy By Nature. Dit feest halen we op 19 oktober naar de hoofdstad. We nodigen dj-vrienden uit en hopen dat Steve Angello (van het trio Swedish House Mafia, red.) er één van is.” Met andere artiesten werken doen de Amsterdammers vaker, zoals nu met zanger/componist Niels Geusebroek. En met dj Nicky Romero, waarmee “Sound of the Underground” werd geproduceerd. Het bleek vorige maand de populairste track tijdens het Belgische festival Tomorrowland, terwijl het nummer pas aanstaande september wordt uitgebracht. Maar de mannen dromen groter. Marciano: ,,Wij willen een track maken met rapper Kanye West! Concreet is er nog niets, maar we flirten.”

Powered by Club Judge.