Nieuws/Lifestyle
1067401
Lifestyle

Volvo USA wil V40 graag hebben

De Amerikaanse Volvo-importeur gaat de druk op het hoofdkantoor in Zweden opvoeren om ervoor te zorgen dat de V40 alsnog in de Verenigde Staten leverbaar gaat worden. Volgens de importeur is er veel verkooppotentieel voor de vijfdeurs hatchback in het land.

Het is geen kwestie van de succesvolle V40 op de boot te zetten en er vervolgens een prijskaartje aan te hangen. Tijdens de ontwikkeling van de hatchback is reeds besloten dat de V40 niet in de Verenigde Staten op de markt zou komen. Vandaar dat Volvo zich de moeite heeft bespaard om de V40 aan de zware Amerikaanse eisen te laten voldoen.

Uitgekleed

De Amerikaanse importeur hoopt dat Volvo de auto gaat aanpassen, zodat levering in de Verenigde Staten kan gaan plaatshebben. De importeur heeft na het verdwijnen van de C30, S40 en V50 een gaat aan de onderzijde van het programma.

Stationwagons

Volvo rommelt sowieso enorm met het aanbod in de VS. Eerder schrapte de fabrikant al de V60 en V70 voor het land, aangezien het publiek aan de andere kant van de Atlantische Oceaan geen liefhebbers van stationwagons zijn. Echter, de fabrikant komt terug op zijn besluit en zal vanaf januari weer de V60 aanbieden.