Nieuws/Lifestyle
1067479
Lifestyle

Toyota verbetert rijgedrag Land Cruiser

Het vernieuwde uiterlijk van de Toyota Land Cruiser was eind vorige week plotseling geen geheim meer toen twee onofficiële foto’s op internet belandden. De Japanse autobouwer komt nu zelf met alle technische details.

De facelift van de Toyota Land Cruiser houdt niet op bij de modificaties aan de voor- en achterzijde. Achter de vernieuwde grille, bumpers en lichtunits (inclusief Land Cruiser-vermelding) geeft de fabrikant ook het interieur een opfrisbeurt. Zo heeft de autobouwer de gekozen voor nieuwe bedieningsorganen en een gerestyled instrumentarium. De informatie over de terreineigenschappen worden voortaan op een 4,2 inch kleurenscherm weergegeven, waarin nu ook een hellingshoekmeter, de tractiecontrole per wiel en de twee sperdifferentiëlen aan toe zijn gevoegd. De stoelbekleding is eveneens anders, terwijl het zitmeubilair op de tweede en derde zitrij opnieuw is gestileerd om een beter comfort te bieden. Onderhuids heeft Toyota modificaties doorgevoerd aan de wielophanging en het Kinetic Dynamic Suspension, waardoor weggedrag en comfort moeten zijn verbeterd.

3 of 5, 4 of 6

Toyota levert de nieuwe Land Cruiser onveranderd in twee carrosserievarianten, een korte 3-deurs en lange 5-deurs, die voortaan ook leverbaar zijn in de versie tinten Attitude Black, Light Cappuccino Brown, Moss Green en Pacific Blue. Een tweede keuze kan er gemaakt worden uit het motorenprogramma. De fabrikant biedt een 4.0 V6-benzine en een 3.0-viercilinder dieselmotor met respectievelijk 282 pk/385 Nm en een 190 pk/420 Nm. De levering start nog dit jaar.