Nieuws/Lifestyle
1067512
Lifestyle

Peugeot zou aan krachtigere 208 GTi werken

Als we de geruchten mogen geloven komt Peugeot met een sterkere variant van de 208 GTi. De uitvoering zou naast een vermogenstoename de extra naam Pikes Peak krijgen.

Peugeot daarentegen ontkent het bericht. "Ik kan jullie bevestigen dat dit niet waar is", aldus de woordvoerster van de fabrikant.

Sebastien Loeb

Volgens berichten zou de 208 GTi Pikes Peak Edition een ode zijn aan de recordrit van Sebastien Loeb tijdens de heuvelklim Pikes Peak, die hij in een 208 T16 neerzette. Maar de extreme looks van de rally-auto zouden niet aan het productiemodel besteed zijn. De Fransen zouden de Pikes Peak-versie wat extra vermogen geven. Er wordt gesproken over een boost van 20 tot 30 pk, wat de output op 220 tot 230 pk zou brengen. Wetende dat Peugeot maximaal 270 pk uit het blok perst, zit er tamelijk veel rek in de 1.6 Turbomotor. Dat voedt weer berichten voor een 208 R, die boven de GTi Pikes Peak zou worden gepositioneerd. Het is de vraag of het platform van de 208 geschikt is voor zoveel paardenkrachten op de voorwielen. Vooralsnog spreekt de fabrikant de berichten tegen.