Nieuws/Lifestyle
1068249
Lifestyle

Volkswagen werkt aan carbon wielen

Volkswagen ontwikkelt momenteel carbon wielen. Daartoe heeft de autobouwer een samenwerkingsverband met een externe partij gezocht. De Volkswagen R GmbH-divisie mag de wielen gaan vervaardigen, mocht het schoeisel groen licht krijgen.

“We kunnen niet zeggen met wie we de wielen ontwikkelen”, zegt Dieter Schuldig, hoofd ontwikkeling bij Volkswagen R op het gebied van onderstel, ophanging en elektronische systemen. “Door gebruik te maken van carbon kunnen we straks vier kilogram per wiel besparen ten opzichte van lichtmetalen exemplaren. De dynamiek van een auto wordt er veel beter door, hij wordt lichtvoetiger en zal beter reageren op stuurbewegingen. Wanneer we ze op de markt brengen, is nog niet bepaald”, zegt Schuldig.

Koolstofvezel

Carbon wordt overigens in de toekomst een belangrijker materiaal voor Volkswagen R-modellen. “We kunnen niet om het materiaal heen, aangezien het zo actueel is en veel voordelen biedt. Carbon is nu nog relatief duur, maar in de toekomst wordt dat goedkoper. In de toekomst mag je denken aan optionele carbon pakketten voor auto’s, bestaande uit spoilers bijvoorbeeld. “Een carbon dak of carbon deuren hoe je nog niet te verwachten”, zegt R-topman Ulrich Riestenpatt gt. Richter in gesprek met Autovisie.