Nieuws/Lifestyle
1068263
Lifestyle

Kruimelhelden tegen 't kwaad

Filmrecensie| Kick Ass 2

De knullige, zelfbenoemde superheld Kick Ass kreeg bij zijn eerste optreden meer klappen dan hij uitdeelde, maar inspireerde andere alledaagse idealisten. In Kick Ass 2 is er een clubje opgericht door waakzame burgers, die zich hebben getooid met zelfgemaakte superkostuumpjes en een exotische heldennaam. De aanstichter van hun huisvlijt sluit zich bij hen aan, nadat hij in de steek is gelaten door Hit Girl, de enige échte superheld(in).

Samen met haar vader, Big Daddy, had ze in deel 1 spectaculair korte metten gemaakt met criminele elementen. Haar pa is inmiddels gesneuveld en heeft zijn kameraad Marcus gevraagd op zijn jonge dochter te passen. Die glipte er sindsdien een paar keer tussenuit om in haar eentje boeven te verslaan en trainde Kick Ass om samen het kwaad te gaan bestrijden. Maar ze belooft beterschap aan haar voogd: ze zal een keurige middelbare scholiere worden, met keurige tienervriendinnetjes.

Maar in die wereld van zwijmel en onderling venijn hoort ze niet thuis, tonen een paar grimmig-grappige scènes. Als de puberale supercrimineel Chris D*Amico, in deel 1 al geestig gestoord, als The Motherfucker een Leger van het Kwaad sticht, verloochent Hit Girl haar roeping niet meer en trekt met Kick Ass en zijn goedbedoelende kruimelhelden ten strijde.

Ook al door gebruik van tekstblokjes presenteert Kick Ass 2 zich daadwerkelijk als een bewegend stripverhaal en omdat Hit Girl inmiddels wat ouder is, voelt het soms excessieve geweld niet meer zo pijnlijk. Dat geeft meer lucht aan de humor en dus kunnen we ontspannen meeleven met de charmante en atletische hoofdrolspelers Chloë Grace Moretz en de veelzijdige Aaron Taylor-Johnson. Deel 3 en 4 zijn al getekend en als die net zo'n organisch vervolg bieden, kijken we uit naar de verfilming.