Nieuws/Lifestyle
1068282
Lifestyle

Nissan breidt fabriek in Sunderland verder uit

Nissan heeft een aanvraag bij het gemeentebestuur van Sunderland neergelegd om de fabriek verder te mogen uitbreiden. De fabrikant heeft de extra ruimte nodig om in de toekomst nog meer auto´s in Groot-Brittannië te kunnen bouwen. Nissan is al de grootste autobouwer in Engeland en mag zich tevens de grootste auto-exporteur in het land noemen.

Volgens Nissan is de capaciteit van de huidige lak- en persstraat beperkt en dient een extra investering plaats te hebben. De uitbreiding is noodzakelijk nu de autobouwer de volgende generatie Qashqai, Juke en Note gaat produceren in Groot-Brittannië. Daar blijft het niet bij. Ook het nieuwe, compacte model van Infiniti moet in Sunderland van de band komen te rollen. Laatstgenoemde model moet in 2015 het Engelse levenslicht zien. De Nissan-modellen zullen in de komende drie jaar worden gelanceerd.

Half miljoen

Momenteel bouwt Nissan een half miljoen auto's op jaarbasis. Het gaat om onder andere de Qashqai en Leaf. Naar verluidt zal de fabrieksvergroting 50.000 extra productieplaatsen opleveren.

Nissan bouwt sinds 1986 auto's in Sunderland. Al veertien jaar is Nissan de grootste autofabrikant in Engeland, terwijl het merk sinds dertien jaar de grootste exporteur is. In de fabriek werken zo'n 6.000 personen.