Nieuws/Lifestyle
1068292
Lifestyle

Summer Dance Forever van start

Het grootse urban dansfestival Summer Dance Forever strijkt weer neer in Amsterdam. Vanaf vandaag tot en met 29 augustus zijn er volop dansvoorstellingen en battles te zien en workshops te volgen.

Het internationale dansfestival trekt dansers van over de hele wereld naar onze hoofdstad. De optredens en workshops vinden plaats in Paradiso, het MC Theater en de Lucia Marthas Dansacademie.

Summer Dance Forever wil alle soorten urban-dansstijlen onder de aandacht brengen: van hiphop tot house, vogue, ragga jam en jazz. Die veelzijdigheid is ook terug te zien in het programma, waardoor er voor jong en oud iets te doen is.

Ook als je niet alleen wilt kijken zijn er genoeg workshops om uit te kiezen, voor amateurs en professionele dansers. Urban dance vindt zijn oorsprong in de openbare ruimte, waardoor improvisatie en interactie met het publiek onderscheidende elementen zijn in tegenstelling tot dans die in de studio is bedacht.

Ondanks de populariteit van het genre in bijvoorbeeld televisieshows, is het aantal festivals bescheiden. Reden te meer voor Summer Dance Forever om een internationaal festival te initiëren, middenin de stad, voor de ultieme ’urban feel’.

Grote publiekstrekker tijdens het festival is de battle, waar dansers het tegen elkaar en – uniek in Amsterdam - uiteindelijk opnemen tegen de jury. Dit trekt deelnemers uit onder andere Korea, Rusland, Polen, Frankrijk tot Japan en de VS aan. De winnaar kan rekenen op wereldwijde faam. Summer Dance Forever is een initiatief van Stichting Kindred in samenwerking met Paradiso, MC Theater en Lucia Marthas Dansacademie.

Info: www.summerdanceforever.com.