Nieuws/Lifestyle
1068445
Lifestyle

Bloedbruiloft

Filmrecensie| You're next

De bloederige opmaat van You're Next belooft weinig goeds voor het familiefeestje dat op stapel staat. Eerst leggen de buren omstandig het loodje. Daarna verandert de landelijk gelegen villa van het jubilerende echtpaar Davison ook al snel in een slachthuis.

Eén troost: erg gezellig was het toch al niet in deze film van horrorspecialist Adam Wingard, die hier knipoogt naar het publiek zonder het genre direct te parodiëren, In You're next zijn alle vier de kinderen met aanhang komen opdraven om het 35-jarige huwelijksjubileum van hun ouders te vieren. Zoon Crispian (AJ Bowen) nam zijn veel jongere vriendin Erin (Sharni Vinson) mee en waarschuwde haar op de heenweg al voor een boel oud zeer .

Die onderlinge irritaties verdwijnen echter naar de achtergrond als onder de aanwezigen het eerste slachtoffer valt, doorboord door de pijl uit een kruisboog, De onbekende moordenaars blijven lang onzichtbaar, maar lijken vastbesloten alle feestgangers uit te roeien en gaan voortvarend door op de ingeslagen weg.. Ze hebben echter niet gerekend op het goed ontwikkelde overlevingsinstinct van Erin.

Die verrassende ontwikkeling onderscheidt You're Next van veel andere films in z'n soort en maakt het onvermijdelijke kat-en-muis-spel dat volgt een stuk spannender en amusanter. Want deze keer blijkt ook de muis over vlijmscherpe klauwen te beschikken.