Nieuws/Lifestyle
1068900
Lifestyle

Range Rover Evoque met negentraps automaat

Land Rover grijpt de modeljaarwijziging aan om de Range Rover Evoque vanaf volgend jaar ook te leveren met een automatische versnellingsbak met maar liefst negen verzetten.

Land Rover claimt dat de transmissie van ZF ervoor zorgt dat het brandstofgebruik met ruim 11 procent daalt en de CO2-uitstoot met meer dan 9 procent wordt teruggebracht. Daardoor is de Evoque al beschikbaar met een CO-emissie vanaf 129 g/km.

Voor- en vierwielaandrijving

Een ander nieuwtje op de optielijst is het Active Driveline. Dit systeem maakt van de Evoque boven 35 km/h een voorwielaangedreven auto en schakelt in 300 milliseconden terug naar vierwielaandrijving als de omstandigeheden daar om vragen. Deze Active Driveline beschikt ook over Active Torque Biasing met een elektronisch gestuurd differentieel om het aandrijfkoppel over de achterwielen te verdelen en daarmee tractie en stabiliteit te optimaliseren.

Kleuren

De uiterlijke wijzigingen zijn slecht minimaal. Klanten kunnen onder meer kiezen uit vier nieuwe lichtmetalen velgen en nieuwe kleurenthema’s voor het interieur.