Nieuws/Lifestyle
1070710
Lifestyle

Meer dan 400 pk voor Toyota Hybrid-R Concept

Toyota heeft een paar interessante details los gelaten over de Hybrid-R Concept die we in september op de autoshow in Frankfurt gaan zien. Zo krijgt deze unieke auto meer dan 400 pk uit een speciale motor.

Het Japanse merk laat weten dat de concept car is gebaseerd op een productiemodel (waarschijnlijk de Yaris), maar de motor hebben ze ergens anders vandaan gehaald. Dat is namelijk de krachtbron die overeenkomsten kent met de aandrijving een TS030 Hybrid racer die namens Toyota meedoet aan enduranceraces, zoals de 24 uur van Le Mans.

Hybride

Dat betekent een dat een kleine verbrandingsmotor hulp krijgt van krachtige elektromotoren. Dit zorgt voor een vermogen van meer dan 400 pk. Door een speciaal ontwikkelde regelunit, kan de auto worden ingezet op de weg en op het circuit.

Verborgen

Toyota stuurde samen met deze informatie een nieuwe teaserafbeelding mee. In eerste instantie is daar alleen een hoekje van de voorbumper te zien. Als de belichtingsinstellingen echter worden aangepast, blijkt achter het zwart nog een groot deel van de auto schuil te gaan, zoals te zien is op bovenstaande foto.