Nieuws/Lifestyle
1073101
Lifestyle

Brullende klassiekers in de buurt van Düsseldorf

Weekendtip: Schloss Dyck

Nog geen plannen voor komend weekend? Ga dan naar kasteel Schloss Dyck, het landgoed in de buurt van het Duitse Düsseldorf. Vanaf vandaag biedt het namelijk onderdak aan klassieke (sport)wagens vanaf het begin van de vorige eeuw.

21 liter

Voor liefhebbers valt er veel te genieten. Tot de auto’s die te zien, te horen en te ruiken zijn, behoren onder meer een Austin-Healey 100 S Ex-Works-Team Car, een 1968 Alfa Romeo Tipo 33/2 Le Mans Langheck en een 1969 Porsche 917 Le Mans Gulf Racing. En wat te denken van een 1923 Fiat Mefistofele met een motorblok van ruim 21 liter inhoud.

Concours d'Elegance

Op het terrein van het kasteel wordt het Concours d’Elegance gehouden. Een jury bestaande uit ruim twintig leden zal de auto’s beoordelen. Daaronder bevindt zich ook dr. Vincent van der Vinne, klassiekerdeskundige van Autovisie . Tot de deelnemers aan het concours behoren onder meer een Bentley Speed Six Coupé, Mercedes-Benz SS Tourer, Bugatti Type 57C Cabriolet, Delahaye 135M Cabriolet en Horch 853 Cabriolet Daarnaast zullen er vanzelfsprekend ook de nodige naoorlogse sportwagens te zien zijn, zoals die van Alfa Romeo, Ferrari en Maserati.

Voor meer informatie, klik hier.