Nieuws/Lifestyle
1073599
Lifestyle

GT3-Racewagen voor op de weg: Gallardo Squadra Corse

De Lamborghini Gallardo loopt op zijn laatste benen, maar voordat de auto vervangen wordt perst Lamborghini er nog een paar speciale edities uit. Dit is de laatste, de LP 570-4 Squadra Corse.

1340 kg

Lamborghini noemt de Squadra Corse zelf een 'straatlegale racewagen', wat misschien ook wel terecht is. Deze auto heeft namelijk dezelfde 570 pk sterke V10 als de GT3-racewagen van de Gallardo. Zonder aanpassingen. In de auto zijn nog meer racetechnieken toegepast. Zo zijn veel onderdelen vervangen door carbon fiber en heeft Lamborghini het gewicht nog wat lager kunnen maken.

De auto weegt nu 1340 kg. Dat is 70 kg minder dan de Gallardo LP 560-4. 0-100 km/h doet hij nu in slechts 3,4 seconden. 0-200 km/h in 10,4 seconden. Topsnelheid? 320 km/h.

Optioneel comfortabel

De auto wordt standaard geleverd met carbonkeramische remschijven, een gerobotiseerde zes versnellingsbak en vierwielaandrijving. Allemaal net als de racewagen. Ook in het interieur gaat dit thema door. Lamborghini heeft zoveel mogelijk carbon gebruikt om het gewicht laag te houden. Zelfs de greep van het dashboardkastje is van carbon. Standaard heeft hij kuipstoelen, maar optioneel is hij ook leverbaar met - zwaardere - comfortstoelen.

De Gallardo Squadra Corse is leverbaar in vier kleuren: geel, wit, grijs en rood. Over de flanken loopt een streep in de kleuren van de Italiaanse vlag.

Wat de auto gaat kosten is nog niet bekend. Hij zal officieel onthuld worden op de IAA in Frankfurt in september.

Werner Budding reed onlangs in de Gallardo LP 560-4. Bekijk de video hieronder.