Lifestyle/Culinair
1075104196
Culinair

Dagrecept: Kip met paddenstoelen, salie en knoflook

Ik heb deze week in een heel knusse setting Siciliaans gegeten, waar onder meer konijn op tafel kwam. In Nederland komt dit vlees zelden voorbij, al was konijn in het zuiden en Vlaanderen vroeger gangbaar.

Toevallig kwam ik laatst een recept tegen voor konijn met gemengde paddenstoelen, maar voor deze variant gebruiken we gewoon kip, misschien net minder herfstig, maar wel veel makkelijker te krijgen.

Maak de gemengde paddenstoelen schoon. Snijd de grootste exemplaren in stukjes. Hak de rozemarijn, salie en knoflook fijn. Snijd de kip in stukken en bestrooi dit met de gehakte kruiden. Bak de kip in voldoende olie rondom aan en bruin, voeg dan de wijn toe, laat even pruttelen, voeg zout toe naar smaak en laat dan 10 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.

Voeg vervolgens de paddenstoelen en tomaten toe. Laat nog een kwartiertje pruttelen. Voeg de doperwten toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog 5 tot 10 minuten pruttelen. Gaat prima met aardappelen, rijst of pasta.

Nodig voor 4 personen:

- 1 kg kip zonder bot

- 800 g fijngesneden tomaten

- 250 g gemengde paddenstoelen

- 250 g doperwten (diepvries)

- 125 ml witte wijn

- 1 teentje knoflook

- rozemarijn en salie (naar smaak)

- extra vergine olijfolie

- zout en peper