Lifestyle/Culinair
107946544
Culinair

Dagrecept: mosselen met donker bier

Vandaag een gezonder gerecht: mosselen! Het is eigenlijk jammer dat ik ze vooral op locatie eet, in Zeeland of België. Thuis komen ze minder vaak voorbij.

Terwijl het zo'n prachtig Zeeuws product is. Al worden er ook mosselen als Zeeuws verkocht terwijl ze uit het buitenland komen en in de Oosterschelde zijn ondergedompeld. Er is echter een 'Zeker Zeeuws'-keurmerk; het bewijs dat de mosselen daadwerkelijk in Zeeland zijn 'geboren en getogen'.

Voor deze mosselen gekookt in donker bier, uit Bart van Olphens mooie Visbijbel (Carrera Culinair), verhit je een klontje boter in een pan. Doe dan de knoflook, ui, selderij en peterseliestengels erbij en laat het rustig zacht worden. Afblussen met het bier, dan de mosselen erbij en deksel erop. Zodra ze koken, goed omroeren en deksel terug erop. Doe dit nog twee keer, voeg de laatste keer de peterselie toe.

Kijk of ze open zijn en gooi de dichte weg. Serveer de mosselen met een stevige lollo bianco (of rosso), op smaak gebracht met een vinaigrette naar keuze.

Nodig voor 2 personen:

- 1 kg mosselen (schoongemaakt)

- 1 klontje roomboter

- 1 teen knoflook (gesneden)

- 1 ui ( in ringen)

- 1 selderijstengel (in dunne plakjes)

- 1 bos peterseliestengels

- 1 glas donker bier

- 1 el peterselie (fijngehakt)

- 1 krop lollo bianco of rosso

- peper, zout