Nieuws/Lifestyle
1081895
Lifestyle

Seks en liefde

Filmrecensie| 28 Hotel rooms

Het zou een luchtige romance van hotelkamers moeten zijn. Ze ontmoeten elkaar bij een diner en één bed blijft prompt onbeslapen. Aanvankelijk lijkt het alleen om de seks te gaan. Met name bij haar. Vertelt hij bij volgende keren meer en meer over zijn leven buiten hun kamer, zij glimlacht slechts als hij haar vragen stelt.

Als hun relatie langer gaat duren, met telkens nieuwe hoofdstukken in hun uitdijende roman, gaat ook zij meer delen. Echte vrienden worden ze en zo vanzelfsprekend is hun vrijblijvende vrijafspraak, dat ze elkaar ook over hun partners buiten het vacuüm van hun hotelkamers vertellen. Maar groeiende liefde laat zich uiteindelijk moeilijk delen. Hij kan niet meer genoegen nemen met een enkele nacht, of soms twee. En al helemaal onmogelijk lijkt de situatie te worden als ze zwanger blijkt van haar echtgenoot en niet wil scheiden.

Maar telkens blijkt hun verlangen naar elkaar groter dan de obstakels die opdoemen of door hen zelf worden gecreëerd. Ook in dat opzicht doet 28 Hotel rooms denken aan het succesvolle Nederlandse improvisatieprogramma De vloer op. Hoofdrolspelers Marin Ireland en Chris Messina (bekend van o.m. de Amerikaanse tv-successen The Newsroom en Damages) weten met hun aangename naturel telkens weer de situaties naar hun hand te zetten. Schrijver-regisseur Matt Ross onderstreept in zijn originele reeks van miniaturen de haast en de hunkering van hun ontmoetingen met los, semidocumentair camerawerk. E.K.