Nieuws/Lifestyle
1081991
Lifestyle

Duik in ons testarchief: Rover SD1

Passeert op de A2 zomaar een Rover SD1 met de welbekende 3,5 liter V8-motor (3500). Op de redactie leverde het de nodige gespreksstof op en werd al snel de rij-impressie uit 1976 erbij getoverd die we graag even met u delen.

"Een erg fijne auto. Solide, statig en veel sportiever dan je ervan afkijkt. Snel, zuinig en zeer comfortabel. Een onwennige combinatie van eigenschappen", zo schreven we in 1976. Bovendien is het een auto met een aparte styling, zo merken wij als we de auto op de snelweg bekijken.

Technisch raffinement

De auto viel 37 jaar geleden ook in de smaak bij redacties van andere autobladen. Het gevolg was dat de auto in 1977 de titel 'Auto van het Jaar' op zijn naam wist te schrijven Door veel juryleden, waaronder Autovisie, werd de SD1 geprezen als 'topprestatie van de Britse automobielindustrie' en voor 'zijn grote technisch raffinement, sublieme wegligging, uitstekende prestaties en groot creature comfort'. Het succes zit in de genen van de De Rover SD1, want de P6, ook wel bekend als de 2000 en voorganger van de SD1, wist de allereerste Auto van het Jaar-titel te winnen.

 

 

 

Klik hier indien de digitale publicatie niet zichtbaar is.