Nieuws/Lifestyle
1082112
Lifestyle

McLaren en Honda open voor samenwerking

Ze hebben elkaar al gevonden in de Formule 1, waar McLaren volgend jaar Honda-motoren gaat gebruiken, maar mogelijk zit een samenwerking voor productieauto's er ook aan te komen.

Momenteel heeft McLaren geen grote partners op het gebied van straatauto's en worden de MP4-12C, de P1 en de toekomstige P13 helemaal zelf ontwikkeld en gebouwd. Toch laat McLaren Formule 1-baas Martin Whitmarsh weten dat het merk wel openstaat voor een samenwerking met Honda. "Honda zou een goed merk zijn om mee samen te werken", laat hij weten tegenover AutoCar. "Er is nog niets geregeld, maar wij staan ervoor open en zij ook." Eerder werd een dergelijke samenwerking nog naar het land der fabelen verwezen.

Motoren

Het kan dus nog jaren duren voordat een deal wordt gesloten en de klant er ook iets van in toekomstige producten ziet. Maar dan zouden bijvoorbeeld de motoren van de volgende generatie McLarens uit de schappen van de Japanners kunnen komen. Momenteel koopt McLaren zijn krachtbronnen nog bij Ricardo. Ook zou het kunnen dat McLaren-techniek in Honda's terecht komt, zoals bijvoorbeeld de toekomstige NSX.