Nieuws/Lifestyle
1084882
Lifestyle

Autogekken op zijwegen

144 onderdelen vormen Jaguar D-Type

Een échte Jaguar D-Type bestaat uit duizenden onderdelen. Dit kleine schaalmodelletje in de maat 1:43 bestaat uit 144 zeer kleine componenten, meldt Modelautokrant.nl. Maker AutoArt laat graag zien hoe je zo'n miniatuurmodel in elkaar schroeft.

Om even wat meer in detail te treden, het gaat hier om een Jaguar D-Type Longnose. Met zo'n soortgelijk model wist Jaguar in 1955 Le Mans te winnen. Dat is tevens de beruchte race waarbij een Mercedes-Benz SLR in het publiek vloog met 77 slachtoffers als gevolg.

62 boutjes

Het maken van al die kleine D-Type onderdelen vergt concentratie. Bovendien is het lastig werken omdat alles zo breekbaar is. Deze D-Type bestaat uit 58 kunststofdelen, 13 verchroomde elementen, 62 boutjes, moertjes en draadjes en 11 andere onderdelen. In totaal dus 144 stuks. AutoArt zorgt ervoor dat de carrosserie van de D-Type eerst wordt gepolijst voordat deze wordt gespoten. Na het spuiten wordt de boel nog een keer gepoetst en in de was gezet. Het resultaat is een schaalmodel dat tot in detail is nagebouwd, maar niet groter is dan een simpele aansteker.