Nieuws/Lifestyle
1085597
Lifestyle

Honda wil Acura's in China bouwen

Honda reageert op de enorme vraag naar luxeauto's in China en heeft daarom een nieuwe overeenkomst met het Chinese Guangzhou gesloten. Samen met Guangzhou wil Honda Acura's gaan bouwen die de concurrentie met vooral de Duitse merken aan moeten gaan.

Guangzhou

In 2016 moeten er Acura's gebouwd gaan worden in China. Dat staat in de overeenkomst die Honda heeft getekend met de Guangzhou Automobile Group. De auto's moeten dan in elkaar gezet gaan worden in de gelijknamige stad in het zuiden van China.

Concept SUV-X

Een van de belangrijkste auto's voor Acura zou de productieversie van de SUV-X zijn, een SUV die is gemikt op de Chinese markt. Honda gaf in april, op de Chinese motorshow al aan dat ze de auto binnen drie jaar lokaal (in China dus) zouden willen produceren. De plannen met Guangzhou sluiten daar dus goed op aan.

Importheffing

Honda importeert Acura's sinds 2006 naar China, om te concurreren met BMW's en Mercedessen, maar de verkopen blijven achter, vooral omdat er nu 25% importbelasting over de auto's betaald moet worden. Bij lokale productie heb je die belasting niet en worden auto's dus goedkoper.